ARCUB, o clipa de liniste in Centrul Vechi al capitalei

Probabil fiecare dintre noi ne-am petrecut o după-amiază pe străzile înguste ale Centrului Vechi din Bucureşti sau o seară de neuitat cu prietenii în cluburile din zonă. Puţini ştiu însă că în apropiere se află şi clădirea ARCUB.

ARCUB sau Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti este singura insituţie de profil din România care are rol de legătură între autoritatea locală şi societatea civilă şi care adăposteşte anual zeci de evenimente culturale, ateliere de creaţie artistică şi chiar de curând primele prezentări de modă.

ARCUB este şi locul perfect pentru o şedinţă foto. Şi NU se găseşte atunci cand dai search pe Google şi scrii “locuri pentru şedinţe foto în Bucureşti” sau “cele mai accesibile locuri pentru fotografii în Bucureşti” pentru că nu este chiar atât de accesibil. Dar dacă vei merge în cadrul unei expoziţii, nu uita să profiţi de ocazie.

O problemă pe care fiecare dintre noi am avut-o atunci cand am avut un shooting a fost locaţia, mai ales atunci când vrem ca aceasta să fie una de exterior. Zeci de rezultate pe Google, clasamente peste clasamente şi nimic nu ne este de folos. Am invăţat însă că cele mai bune locuri pentru a face un shooting sunt acelea pe care le aflăm de la prieteni sau acelea pe care le întâlnim întâmplător.

Două etaje şi subsol pline cu creaţii ale contemporanilor noştri, care se schimbă de la o expoziţie la alta. Cam asta găseşti la ARCUB. Ştiu, pare banal ceea ce spun acum dar nu este deloc aşa. Am avut ocazia, până în prezent, să ajung de două ori acolo, de fiecare dată cu gândul de a face câteva fotografii şi mereu am fost suprins de atmosfera şi vizualul pe care il ofera.

În calitate de organizator de evenimente proprii, ARCUB propune programe, strategii şi proiecte din cele mai variate zone ale culturii: teatru, muzică, arte vizuale, dans, ateliere de creaţie, producţie editorial, etc.

 

Locaţie / ARCUB

Photo / Sorin Pantelimon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *