Sfaturi de marketing pe care ar trebui sa le stie orice antreprenor

Conceptia unui antreprenor este, de cele mai multe ori, diferita fata de cea a echipei. Viziunea propriului business trebuie inteleasa de toti cei care impreuna creaza intreg planul de comunicare si promovare. E important de stiut faptul ca marketingul se face de fiecare membru al echipei, indiferent de pozitia lui. Astfel, e bine sa tinem cont de cate idei pe tot parcursul procesului.

  1. Nu iti neglija clientii actuali in goana dupa clienti noi

Ce-i drept, da! Suntem cu atentia indreptata spre a atrage noi clienti. Si asta constant. Toate ofertele, campaniile, reducerile se adreseaza lor. Ne bazam pe ideea ca cei vechi vor ramane oricum in portofoliul nostru iar cei noi … ei bine, nu se stie.

2. Nu pleca de la premisa ca daca ai un brand bun sau un produs inovativ, vanzarile vor veni de la sine

O conceptie gresita a antreprenorilor si totusi foarte des intalnita. Daca produsul tau este unul inovativ, trebuie sa stii ca nu esti singurul. Pe piata mai sunt inca 10 ca tine care se lupta in oferte pentru a atrage clientii. Mixeaza popularitatea brand-ului tau cu serviciile sau produsele oferite, apoi adauga sarea si piperul pentru tipul tau de public. Vei vedea altfel rezultatele.

3. Clientii sunt mult mai motivati sa impartaseasca experientele negative decat cele pozitive

Astfel, nu le da motive sa faca asta. Aminteste-i in fiecare zi ca el este cel mai important si nu ii oferi nici cea mai mica stare de disconfort. De o recenzie in social media poti scapa usor dar mai are inca zece prieteni care stiu cele intamplate.

4. Clientul nu este dependent de tine, tu esti dependent de el.

Orice client nou este important. Orice client vechi este important. Orice client care nu mai revine este o pierdere. Incearca sa creezi un echilibru, ai mai mare nevoie de el, decat are el de tine.

5. Identifica-ti punctele tari si punctele slabe

Si lucreaza la asta constant. Concurenta te vegheaza in fiecare secunda. Profita de atuurile pe care le ai deja si imbunatateste-ti punctele slabe pe care probabil le stii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *